Историја на ЦГЈ Илиеви

Делегација од центарот за германски јазик во посета кај градоначалникот на Кајзерслаутерн и подарување на оригинал уметничка слика од саат кулата од Битола, која што и ден денес се наоѓа во просториите на општина Кајзерслаутерн, а сликата е изработена лично од магистер Симона Монавчева.

alb 12 str 13 slika 2

Театарска претстава со ученици од центарот за германски јазик по повод Новогодишните празници

album 10 strana 21

Градоначалникот на Битола пред центарот за германски јазик испраќа делегација на ученици кои што го изучуваат германскиот јазик во центарот за германски јазик Илиеви Битола за доследно претставување во градот Кајзерслаутерн Германија

album 12 str 1 slika 1

Присуство на светското првенство во фудбал 2006 година на стадионот во Кајзерслаутерн

album 12 str 14 slika 3

Презентација на прослава на божиќните празници во Германија

album 12 strana 22

Првиот семинар во Молика организиран со првите ученици на центарот за германски јазик, кој семинар го отвори државниот парламентарен секретар за одбрана господинот Валтер Колбо.

kniga 3 starna 35

Посета на советникот за германски јазик господинот Франц Вернер во првата училница на центарот за германски јазик Илиеви во стаклената зграда под Белведере.

Посета на советникот за германски јазик господинот Франц Вернер во првата училница на центарот за германски јазик Илиеви во стаклената зграда под Белведере.

Состанок на професорите по германски јазик организирани во просториите на центарот за германски јазик Илиеви

kniga 3 strana 25

Посета на заменик амбасадорот на Сојузна Република Германија на амбасадата од Скопје со четворочлена делегација во првата канцеларија на центарот за германски јазик

kniga 3 strana 27

Посета на првиот швајцарски амбасадор во првата канцеларија на центарот за германски јазик Илиеви

kniga 4 strana 1

Божиќна прослава со првата група која го изучуваше германскиот јазик во ЦГЈ како што се слави во Германија. 2000г

kniga 5 strana 1

Добивање подарок урамена слика по повод отворањето на новите простории на ЦГЈ Илиеви во Пелагонка 2 и организирање на првиот семинар за професорите по германски јазик од страна на госпоѓа Штреве и нејзината претпоставена од Берлин со канцеларија во Скопје

kniga 5 strana 11

Театарска претстава со учениците од ЦГЈ Илиеви, на која присуствуваше советникот за германски јазик Злата Марковска во РМ и советникот за германски јазик за балканот господинот Франц Вернер

kniga 6 strana 1

Театарска претстава со учениците од ЦГЈ а во присуство на професор доктор Петер Рау

kniga 6 strana 3

Сцена од театарска претстава од ученици од ЦГЈ

Сцена од театарска претстава од ученици од ЦГЈ

Посета на ученици кои сакаат да го изучуваат германскиот јазик во новите простории на ЦГЈ

kniga 6 strana 49

Куклен театар со ученици од ЦГЈ за учениците кои го изучуваат германскиот јазик

kniga 9 strana 22

Публика на куклен театар од ученици и родители кои го изучуваат германскиот јазик во ЦГЈ Илиеви

kniga 9 strana 23

Сцена од театарска претстава на ученици кои го изучуваат германскиот јазик во ЦГЈ Илиеви

kniga 9 strana 25

Сцена од театарска претстава на ученици кои го изучуваат германскиот јазик во ЦГЈ Илиеви

kniga 9 strana 26

Заедничка фотографија на учесничките во една сцена со наставничката Анета Штаковска и доктор Валентина Илиева- раководител на центарот за германски јазик Илиеви

kniga 9 strana 32

 


Е-пошта

Контакт податоци

Климент Охридски 35/3 7000 Битола

+389 47 221-336
+389 75 283 070

kontakt@cgjilievi.com